Найкращі Книги Для Вивчення Python: Топ 5: Стаття З Блогу It-школи Hillel

З 2004 року розробник проєкту man-pages Linux, який документує API програмування бібліотек Linux і GNU C. В рамках цієї роботи активно взаємодіє зі спільнотою розробників Linux, забезпечуючи тестування та огляд змін в API ядра Linux-користувача. Автор поділив книгу на три частини, де перша охоплює основи патернів React, друга поглиблюється у роботу React, а третя зосереджується на практичному застосуванні. Разом зі спеціальною главою про TypeScript, архітектурою MonoRepo і безліччю нових доповнень, які досліджують новітні книги по програмуванню можливості React 18 і Node 19, всі зразки коду були оновлені, щоб відобразити останню версію React. Після закінчення цієї книги ви зможете ефективно створювати та розгортати реальні веб-додатки під React. Ця книга для всіх і кожного, хто зацікавлений дізнатися більше про комп’ютери і створення комп’ютерних програм.

книги по програмуванню

Що Читати It Спеціалісту: Найкращі Книги У 2024 Році

Охоплює основи програмування на Java, включаючи змінні, типи даних, потік управління та об’єктно-орієнтоване програмування. Також охоплює більш складні теми, такі як паралелізм, мережеве програмування та веб-розробка. Містить вправи, головоломки та вікторини для закріплення понять, вивчених у кожному розділі. Програмування – сфера, що постійно розвивається, в ній постійно з’являються нові технології та фреймворки. Щоб бути на крок попереду, важливо мати міцний фундамент з основ програмування та бути обізнаним з новітніми інструментами та методиками. Ми склали список найкращих книг з програмування, які охоплюють різні теми – від базових принципів кодування до складних тем, таких як машинне навчання чи об’єктно орієнтоване програмування.

книги по програмуванню

The Definitive Information To Java Performance

Причина відсуьності літератури українською, в нас самих. В принципі так, але термінології купа в різних програмних продуктах. І тому дуже важко уявити чи не буде від української термінології тільки гірше.

React Native For Cellular Improvement: Harness The Ability Of React Native To Create Beautiful Ios And Android Functions

книги по програмуванню

The Art of Unit Testing, друге видання, крок за кроком проведе вас від написання перших простих модульних тестів до створення повноцінних тестових наборів, які легко підтримувати, є зрозумілими та надійними. Книга дозволяє опанувати основні ідеї та швидко перейти до таких важливих тем, як моки, стаби, а також навчитись використовувати фреймворки для ізоляції, такі як Moq, FakeItEasy та Typemock Isolator. Ви вивчите патерни та організацію тестування, рефакторинг коду та навчитеся тестувати “нетестований” код. Разом з тим ви дізнаєтеся про інтеграційне тестування та методи тестування з базами даних. Автор крок за кроком пояснює весь процес, щоб було зрозуміло, як Go моделює паралелізм, які проблеми випливають з цієї моделі та як можна складати примітиви всередині цієї моделі для вирішення проблем. Книга дозволить опанувати необхідні навички та інструменти, щоб впевнено писати та реалізовувати паралельні системи будь-якого розміру.

Топ-10 Книги З Програмування Українською Мовою

  • Прийоми та підходи, що обговорюються в цій книзі, охоплюють різні аспекти програмування мовою JavaScript, такі як час виконання, завантаження, взаємодія з DOM, життєвий цикл сторінок та багато інших.
  • Четверте видання повністю відображає найновіші зміни у програмі підготовки до сертифікації та використовує практичний підхід, охоплюючи основні теми, які має знати кожен системний та програмний тестувальник.
  • Книга охоплює такі теми, як інверсія залежностей, принципи SOLID та доменно-орієнтоване проектування, а також надає практичні приклади та кейси для застосування цих концепцій у реальних проектах.
  • Зберегти моє ім’я, e-mail, та адресу сайту в цьому браузері для моїх подальших коментарів.

Наступна книга з нашого огляду підійде для тих, хто вже попрацював на галерах і навіть перестав червоніти за свій код, ну принаймні робить це не часто. У цей момент розробник розуміє, що від вирішення локальних проблем треба переходити до розуміння побудови архітектури додатків в цілому. На жаль, хороших книг, навчальних декомпозиції предметної області я практично не знаю. Ця книга – не про декомпозицію, а про типові рішення для Enterprise розробки.

Керніган (Brian Kernighan) – професор факультету інформатики в Прінстонському Університеті. З 1969 по 2000 рік він працював у дослідному центрі в Bell Labs, де займався мовами та інструментами для Unix. Він є співавтором низки книг, включаючи такі, як Мова програмування C, 2-е видання та Практика програмування. Бен Форта (Ben Forta) – старший директор Adobe з освітніх ініціатив і має три десятиліття досвіду роботи в комп’ютерній індустрії у сфері розробки продуктів, підтримки, навчання та маркетингу продуктів. Має значний досвід у проектуванні та розробці баз даних, реалізував бази даних для кількох дуже успішних комерційних програм і веб-сайтів, а також є постійним лектором і колумністом з розробки додатків та Інтернет-технологій.

Для того, щоб скористатись усіма перевагами цієї бібліотеки JavaScript та її компонентів добре мати простий та зрозумілий посібник, що навчить максимально використовувати її можливості. Вибачте, але я повинен включити одну книгу про Spring, Spring in Action, в цей список класичних книг для програмістів на Java. Spring — найпопулярніший фреймворк Java, і це найкраща книга, щоб дізнатися про нього. Але, чесно кажучи, ця книга — набагато більше, ніж книга про Spring. Прочитавши цю книгу, я настільки свого часу закохався, що пішов з престижної посади начальника відділу веб-розробки в Лізі в дрібну конторку простим девелопером, лише тому, що вони мені пообіцяли справжній ХР, прямо як у Бека. Прочитайте, Бека читати приємно, у нього відмінний рубаний склад, чітка структура і приємний гумор.

Прийоми та підходи, що обговорюються в цій книзі, охоплюють різні аспекти програмування мовою JavaScript, такі як час виконання, завантаження, взаємодія з DOM, життєвий цикл сторінок та багато інших. Він також допомагає в оцінці зусиль, часу і витрат на якісне тестування. У книзі детально описано два методи тестування методом «білої скриньки», сім – методом «чорної скриньки», та основна увага зосереджена на виборі оптимального кейсу, який допоможе швидко та точно вирішити поставлені завдання. Разом з тим, автор наводить безліч прикладів тест-кейсів на всі випадки життя, які допомагають повністю зрозуміти практичне застосування цих методів. Книга описує ітерацію розробки програмного забезпечення в межах agile з погляду тестувальника і пояснює сім ключових факторів успіху agile тестування. Кент Кавахара (Kent Kawahara) – програмний менеджер у команді Site Reliability Engineering (SRE) Google, спрямованої на клієнтів платформи Google Cloud.

книги по програмуванню

З цією метою Марті написав понад eighty книг з програмування та обчислювальної техніки, багато з яких стали бестселерами та отримали багато похвал. Книга-довідник для вивчення мови програмування Java. У книзі використовується унікальний і цікавий підхід до викладання Java, з акцентом на інтерактивному навчанні та практичних прикладах.

Крім того, практично всі матеріали про принципи було переглянуто, та додано багато нового. Після прочитання книги, ви зможете вільно та впевнено використовувати командний рядок та зрозумієте наскільки природним та логічним є цей спосіб взаємодії з комп’ютером. У третьому виданні приклади приведені у відповідність до Laravel 10 та додано Breeze, Jetstream, Fortify, Vite та багато іншого. В кінці кожної глави, де це доречно, є секція, що показує, як написати тести для функцій, описаних у главі та коротке резюме вищесказаного. Мови веб-програмування — це мови, які здебільшого призначені для роботи з веб-технологіями.

Це книга для навчання на прикладах, яка дійсно корисна для практики на додаток до основного навчання. Але у яких із них є дійсно корисна інформація покупець не дізнається, поки не витратить гроші й час на прочитання. У цій підбірці ви знайдете цікаві IT книги, які варті вашої уваги. «Smashing UX Design» Jesmond Allen, James Chudley – це посібник для освоєння дизайну досвіду користувача (UX). Автори роблять огляд UX дизайну, орієнтованого на користувача, та розглядають 16 найпопулярніших інструментів та методів дизайну, дослідження UX для різних вебпроєктів.